Νέα στοιχεία-φωτιά για τον Άκη

A,Τσοχατζόπουλος

A,Τσοχατζόπουλος(Πηγή φωτογραφίας:reporter.gr)

Νέες εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για μέρος της μίζας από τα εξοπλιστικά προκύπτουν στη δικογραφία της υπόθεσης του πρώην υπουργού, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα οι δέκα εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να αποκρυφθούν συνολικά 8,7 εκατ. δολαρίων, ποσού προερχόμενου από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία,ο εκπρόσωπος της Ντρουμιλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπό των TOR -Μ1.

Μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι τα επίμαχα εμβάσματα πήγαν αρχικά σε εννέα εταιρείες και από εκεί κατέληξαν στην ιταλική, S.D.G S.r.I, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ενισχυτικό της άποψης των αρχών είναι ανεύρεση χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων που κατασχέθηκαν τόσο στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω ιταλική εταιρεία διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις τοπικές αρχές και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί σε εισαγγελείς και δικαστές ότι έγγραφα – φόρμες με ισχυρισμούς στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τόσο στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Το γεγονός αυτό δεν περνά απαρατήρητο από την ανάκριση θεωρώντας ότι δια αυτής της οδού συνδέεται ο πρώην υπουργός με τον Σαχπατζίδη και τις εταιρείες που διακινήθηκαν χρήματα μέχρι και το έτος 2008.

Επιπλέον, στην ίδια ιταλική εταιρεία καταλήγουν και δύο εμβάσματα από την πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση πλέον μπαίνει στην τελική της ευθεία, και ο ανακριτής ετοιμάζεται να καλέσει νέους κατηγορούμενους, αλλά και σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη προφυλακισμένους.

Πηγή άρθρου: real.gr