Αυτές είναι οι off shore εταιρείες της λίστας Λαγκάρντ που ο Βαξεβάνης λέει ότι κρύβουν πολιτικούς

Κώστας Βαξεβάνης

Κώστας Βαξεβάνης

Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ που σχετίζονται με offshore και υπουργούς.

Πράγματι, εκτός από τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εμπόρων, γιατρών, δικηγόρων, βιομηχάνων, ιδιωτών που διατηρούν λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα HSBC η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει και πάνω από 250 εταιρείες off shore ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοσιογράφου, που αποκάλυψε τα ονόματα που φέρονται να περιλαμβάνονται στην περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ», διαθέτει πληροφορίες για offshore εταιρίες της λίστας που συνδέονται ακόμα και υπουργούς. Την δήλωση αυτή έκανε στους Times, όπως ανέφερε το iefimerida.gr

«Έχουμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον και σε άλλα δημοσιεύματα. Υπάρχουν ονόματα στη λίστα που οδηγούν σε offshore εταιρίες και συνδέονται με άλλα πρόσωπα, σχετιζόμενα ακόμα και με υπουργούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαξεβάνης.

Τα ονόματα των εν λόγω εταιρειών στη λίστα Λαγκάρντ, πλην των γνωστών που είναι η τυποεκδοτική Πήγασος και η Coca Cola, δεν αποκαλύπτουν τίποτα εκ πρώτης όψεως για τους ιδιοκτήτες τους:

Λίστα Lagarnt offshore 

Λίστα Lagarnt offshore

Λίστα Lagarnt offshore

Λίστα Lagarnt offshore

Λίστα Lagarnt offshore

email
Πηγή άρθρου: iefimerida.gr