Ανακοίνωση από την Δ.Α.Σ. – ΟΤΑ Κεφαλονιάς

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα, που μας έχει απομείνει. Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες. Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν απολύουν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με κινητικότητα χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, άλλους δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους κ.α.. Απολύουν 4.500 τώρα μέσα στον Ιούλιο, 8.500 τον Σεπτέμβρη και συνεχίζουν

Από κοντά και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, που αποδέχονται επί της ουσίας τις απολύσεις, αφού συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ανεξάρτητα αν τις στολίζουν με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία !!!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Κανείς δεν μπορεί να δείχνει ανοχή, κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι θα βγει αλώβητος από τα βάρβαρα αυτά μέτρα.       Οι  μεταρρυθμίσεις τους, οι δημοσιονομικές τους προσαρμογές, τα «προαπαιτούμενα»  φέρνουν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και φτώχεια για το λαό. Επιδιώκουν να βγάλουν το κεφάλαιο από την κρίση του δίνοντας κίνητρα, φοροαπαλλαγές  και φτηνή εργατική δύναμη στους καπιταλιστές και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πάρε τον αγώνα αυτό στα χέρια σου. Μην τον εμπιστευτείς στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ ΟΤΑ, που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που συμμαχούν με τους δημάρχους, κρύβοντας τις ευθύνες τους και το ρόλο τους, που ακόμα και σήμερα λένε μόνο ένα ξερό «ΟΧΙ στις απολύσεις», χωρίς να σου λένε μέσα από ποιο δρόμο, με τι κίνημα θα το πετύχεις.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. Να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις συζητήσεις, σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε. Με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, συσκέψεις, συλλαλητήρια, απεργία.

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις δίνουμε την δική μας απάντηση στην αντεργατική θύελλα και σπάμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, της αποκεντρωμένης Περιφέρειας και του Δήμου Κεφαλονιάς.

ΌΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Ε.Κ.-ΚΙ

ΟΛΟΙ οι κλάδοι μαζί, όλα τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν στη δράση για να πετύχει η               Γενική Απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη 2013    10.30 π.μ.   στοΕΚ-ΚΙ

  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ

email