«Έφυγε» ξαφνικά ο ντράμερ Σπύρος Δόριζας

Σπύρος Δόριζας

Σπύρος Δόριζας

Σαν βόμβα έπεσε στο μουσικό κόσμο η είδηση ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ντράμερ Σπύρος Δόριζας. Ο Δόριζας χθες το βράδυ αισθάνθηκε πόνους στο σώμα και πήγε στο νοσοκομείο, όμως η καρδιά του δεν άντεξε.

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Joel Spencer και άλλους μεγάλους ντράμερς του Σικάγο.

Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992. Διατέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπαντα του Prospect High School. Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 και ήταν ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα.

Ήταν καθηγητής στο Modern Music School – Αθήνας και Χαλκίδας κι αυτήν την περίοδο ο Σπύρος έπαιζε ντραμς στο σχήμα με την Νατάσα Θεοδωρίδου.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team