Η Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Η Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Η Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά

Με βάση τα στοιχεία που παραλάβαμε για το 2015 από την Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη είχαμε ανακοινώσει, ότι η «Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά» κάνει «άλματα ανάπτυξης».

Συγκεκριμένα είχαμε 112 (εκατόν δώδεκα) προσεγγίσεις και 150.000 (εκατόν πενήντα χιλιάδες) Επιβάτες ,οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νησί μας.

Από την αρχή της θητείας της , πριν 5 (πέντε) χρόνια, η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ.Αλέξανδρο Παρίση έθεσε ως κεντρικό στόχο της «Τουριστικής Αναπτυξιακής Πολιτικής» του Νησιού την εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στις κορυφαίες διεθνείς Τουριστικές Εκδηλώσεις, τη συνεργασία με τις Πτήσεις Χαμηλού Αεροπορικού Ναύλου και φυσικά την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας.

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω στόχων και τη συμβολή τους στην οικονομία του Νησιού  αξιολόγησαν οι Πολίτες με την τιμή της επανεκλογής.

Επειδή κατά καιρούς διάφορα para-sites παραπληροφορούν ανωνύμως ή με διευκρινιστικά ψευδώνυμα (π.χ.τσούχτρες, chris, γαϊδούρια, κουνούπια, κλπ) με σκοπό τη δυσφήμηση του Νησιού στην Τουριστική του προβολή, είμαστε υποχρεωμένοι από σεβασμό στο κοινό να υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

Δράσεις της Δημοτικής Αρχής, που εκπροσωπείται από το Θεσμικό Α/Δήμαρχο Τουρισμό κ.Ευάγγελο Κεκάτο, για την προώθηση της Κρουαζιέρας την τελευταία πενταετία :

1.Διαρκής συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων προώθησης προορισμών Κρουαζιέρας C.T.M (κ.Κρύση Παλάση και κ.Πάνο Σωτηρίου).

2.Έκδοση ειδικού έντυπου φυλλαδίου προώθησης της Κεφαλονιάς ως Ομηρικού προορισμού.

3.Συμμετοχή του Νησιού στις διεθνείς κορυφαίες Εκδηλώσεις επιλογής προορισμών Κρουαζιέρας στις Η.Π.Α. (Seatrade Miami) και Ευρώπης (Seatrade Europe).

4.Οργάνωση Συνεδρίου με θέμα την Κρουαζιέρα στην Κεφαλονιά και συνεργασία με τον Επιχειρηματικό κόσμο της Ομογένειας, μέσω της Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς».

5.Επίσημη Συμμετοχή στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

6.Συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με ενεργή συμμετοχή στα Συνέδρια της Εταιρείας και τελευταίως Συμμετοχή του Νησιού στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

7.Αρθρογραφία σχετική με την προώθηση της Κεφαλονιάς ως προνομιούχου προορισμού Κρουαζιέρας και Εκδηλώσεις Υποδοχής σε επιλεγμένες προσεγγίσεις.

8.Συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Ευρώπης και Αμερικής και παροχή Συνεντεύξεων στα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τα πλεονεκτήματα της επιλογής της Κεφαλονιάς ως προορισμού.

9.Συνεργασίες με διεθνείς οίκους Σχεδιασμού Υποδομών Υποδοχής Επιβατών Κρουαζιέρας με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών.

  1. Ειδική ενότητα προβολής της Κεφαλονιάς, (και) ως προορισμού Κρουαζιέρας σε όλες τις διεθνείς Εκθέσεις και Εκδηλώσεις που εκπροσωπείται, πάντα με σύμφωνη Απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, το Νησί μας.

Επίσης επανειλημμένως έχουμε τονίσει τη μεγάλη σημασία της άριστης συνεργασίας με τα Στελέχη της Υπηρεσίας Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ., τις Λιμενικές Αρχές, την Αστυνομία, το Λιμενικό Ταμείο, τους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες που εκπροσωπούν τις Εταιρείες Κρουαζιέρας στο Νησί, τα Γραφεία Οργάνωσης Εκδρομών, τους Φορείς της Αγοράς και του Εμπορίου.

Τέλος, καταλήγουμε με την επισήμανση, ότι η «συνεργασία» με όλους τους Ιδιωτικούς και Δημόσιους Φορείς και Επαγγελματίες του Τουρισμού για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί Αξίωμα ανάπτυξης, που θα το τηρεί με τιμή, σεβασμό , συνέπεια, υπομονή και επιμονή με σκοπό την διαρκή και περαιτέρω ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.